Anneke ter Horst

Foto anneke

 

Mijn naam is Anneke ter Horst (1987).  Tijdens mijn werk als huidt-&oedeemherapeute (www.dehuidzorgpraktijk.nl) ben ik er achter gekomen dat ik in de reguliere zorg bepaalde aspecten mis. Naar mijn idee moet het in de zorg veel meer gaan om aandacht voor de mens. Er echt zijn voor iemand en goed luisteren naar het verhaal achter de persoon en de klachten zijn voor mij belangrijke aspecten. Deze heb ik dan ook geïntegreerd binnen De HuidZorgpraktijk. In mijn werk als huid-&oedeemtherapeute besteed ik veel aandacht aan de psychsociale gevolgen die een huidaandoening met zich mee kan brengen. Een dankbare taak, want bij veel mensen zie ik de kwaliteit van leven toenemen. Toch wil ik graag meer doen en me verder ontwikkelen.


Tijdens mijn zoektocht naar wat dat meer dan precies is, kwam ik er achter dat ik me meer wil richten op de oorzaak van een probleem of ziekte. Steeds meer is mij duidelijk geworden dat ieder mens uniek is en anders tegen zijn of haar klachten aankijkt. Elk mens gaat op zijn eigen manier om met zijn of haar klachten en heeft dus ook een andere benadering of behandeling nodig.  Ook is voor mij heel duidelijk dat het niet alleen gaat om de klacht. Het beloop van welke klacht dan ook gaat samen met hoe het met de persoon in zijn geheel gaat.

Verschillende behandelingsmogelijkheden trokken steeds meer mijn aandacht en maakten mij alsmaar nieuwsgieriger.

Ik ben (opnieuw) in aanraking gekomen met Reiki en heb Reiki1 en Reiki 2 gevolgd in 2011.

De opleiding tot NLP coach heb ik afgerond in 2012. Deze opleiding heeft ontzettend veel toegevoegd aan mijn eigen leven. Het heeft mij geleerd dat onze communicatie naar onszelf en de buitenwereld enorm belangrijk is voor de respons die we krijgen. Voor de keuzes die we mogen maken en de vrijheid die dit ons geeft. NLP kan ingezet worden bij alle 'uitdagingen' die we in het leven tegen komen en kan dus helpen bij zeer uiteenlopende problemen, klachten en ziekten.

In 2013 heb ik de opleiding tot NEI (kinder)coach/ therapeut afgerond. Ook deze opleiding geeft mij weer meer inzicht en ervaring. Ik heb geleerd en ervaren dat alle ongewenste gedrag, lichamelijke problemen en ziekten samen gaan met emotionele blokkades en opgeslagen herinneringen uit het verleden. En het belangrijkste: dat we hier iets aan kunnen doen! We kunnen kiezen voor een gemakkelijker leven, meer genieten, het leven leiden dat we willen en zijn wie we echt willen zijn.

In 2014 heb ik de vervolg trainingen NEI & zwangerschap en NEI & Omgaan met rouw gevolgd. Beide zeer verrijkend en bruikbaar voor in mijn praktijk.

In 2015 heb ik de bijscholing Kanker anders bekeken gevolgd.

In 2016 ben ik algemeen bestuurslid geworden van de VVNT (www.vvnt.nl),  heb ik de workshop Organisatie & Talentenopstellingen gevolgd en ben ik gestart met de NLP Master opleiding welke ik begin 2017 heb afgesloten. 


Wil jij op een andere manier naar jouw klachten of zieteproces kijken, weer goed in je vel zitten en ben je klaar voor verandering?! Dan zie ik je graag in mijn praktijk!